My photo
Selalu berpegang pada katakata ini,saya sedar cinta saya itu mampu berakhir dengan cinta sahaja pepun saya akan tetap lukakan hati dan perasaan saya demi orang yang saya sayang,saya nak dia bahagia walaupun bukan dengan saya..kata orang berkorban demi kebahagiaan si dia merupakan pengorbanan besar dalam diri seseorang pasangan

Hadiah !!!!!!!!


ehem ehem !!!!!!!!!!



Opssss , terharu mehhh dapat hadiah bufday dari Abang Erwan …… xnak tulis banyak pun just nak cakap yang tu jeee ,,,, buatkan spaghetti , belikan kek …… maluuuuu , NGEEEEE 




niee laa rupanya hadiahhhh tuu , nak tengok x isi dalam


:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:



TARAAAAAAAAAAAAAAAAA
fav coloour , xsangka abang erwan taww






wangiiii perfume nie , sayang nak pakai okkk 






aku suka tidoww petangg so abang cakap dia belikan benda nie , korajaqqqqq




apa apa pun , terimakasihhh … sukaa !!!! best of the best ,2012 ini  banyak yang berlaku , banyak yang istimewa dan pahitnya…Mulai esok kita akan melangkah ke 2013 dan dengan itu juga setahun sudah berlalu…Terlalu banyak perkara yang dilalui sepanjang tahun 2012 Terlalu banyak rahmatNYA serta ujian dan cabaran, semakin mendewasakan…Perjalanan hidup di sepanjang tahun ini memang sukar di ungkapkan
  bye 2012

2012 ~ 20tahun !!!




Assalamualaikum …… hye , makin hari makin cepat 2012 ingin melabuhkan tirainya …… pejampejam CELIK , aku pun dah nak habis belaja … bukan rasa xsaba nak habis belaja tapi aku harap sangatsangat impian dan harapan untuk aku mempunyai kejayaan terbesar memiliki title “pelajar lulusan DIPLOMA” dapat ku genggam




Aku pun dah umo 20 tahun walaupun xbanyak sangat angka umo aku tapi aku bangga dengan apa yang penah aku lalui , pahit dan manis menjadi rencah sepanjang perjalanan 20 tahun …… baru 20 kan , so kisah pulak kata orang yang cakap “ ALA MUDA GI , XBANYAK PENGALAMAN ” …… hey , lantak aku la hidup aku , kau sibuk kenape !!!!!!! 




alhamdulilah , azam 2012 dah terlaksana …… X banyak tapi almost done , biarlah azam tu aku je yang tahu apa yang aku azamkan ……




sepanjang ranjau perjalanan hidup aku !!!!





kenangan with budak kelass





aku , dia dan ENGKAU !!!







ofkos la dengan OBLONG







v  Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya
v  Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
v  Adab dan sopan itu lebih penting daripada makan dan minum
v  Mahkota adab dan sopan santun lebih tinggi nilainya daripada mahkota yang bertakhtakan ratna dan mutu manikam
v  Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras






katakata hikmat katanya , nothing to say tapi perlu say …… opssss , semuanya telah ditakdirkan dan ditentukan , paling penting kena kuat dan terus kuat untuk hadapinya








teringat waktu sekola duludulu




;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;




malu aku dengan perangai hang , buekkk … SIAPAKAH ?? jengjengjeng , pepun selamat datang 2013 sayonara 2012




besDAY


WUT WUT ……

OPSS da umo 20 suda , orang laen pakatpakat dah nak masuk 21 kite baru terhegehhegeh mahu masuk ke angka “DUA” …… nak cerita nie pasal besday kite nie , xde la spesel mana pun …… biasabiasa jewww , winkwinkwink !!!!!!

;
;
;

THANX PADA SAPA YANG WISH , katanya nak save mesejmesej yang “BANYAK”  tu tapi terdelete pulak sebab dahhh full memory inbox fon
KATANYAAAAA


tumpang besday kawan , pun bole


17122012








Esok 18122012 …… tiap tahun , bulan 12 paling istimewa buat aku ,,,,,, bulan yang sering aku tertunggutunggu …… xde la best mana pun tapi biar la ia menjadi rasia hati aku … walaupun Cuma seketika tapi aku rasa amat bermakna dan aku harap biar lah hari paling lama …… INSYALLAH AMIN

#kaliterakhir

#WORDLESS







(1) Semiskin-miskin orang ialah orang yang kekurangan adab dan budi pekerti –
    Hukama

(2) Jika anda mahu membuat sesuatu, anda akan cari jalan… Jika anda tidak
     mahu membuat sesuatu, anda akan cari alasan – Peribahasa Arab

(3) Harta akan habis digunakan tanpa ilmu tetapi sebaliknya ilmu akan
     berkembang jika ianya digunakan…

(4) Nilai hidup harus diukur dengan garis yang lebih mulia, iaitu kerja dan
     bukannya usia – Richard Brinsley Sheridan

(5) Kamu dapat mengenal lebih banyak tentang diri seseorang itu dari adab dan
     pertanyaannya, bukan dari jawapan-jawapannya – Voltaire

(6) Setiap orang dapat mencapai kejayaan dalam hal apa saja, asalkan ia sangat
     menyukai pekerjaan yang dilakukan…

(7) Lebih baik tidur dengan perut yang lapar daripada bangun tidur dengan
     banyak hutang

(8) Jagalah dirimu baik-baik, usahakanlah kemuliaannya, kerana engkau dipandang  
     manusia bukan kerana rupa tetapi kesempurnaan budi dan adab

(9) Masa depan itu dibeli oleh masa sekarang – Samuel Johnson

(10) Seseorang yang jujur diterima ucapannya oleh musuh

(11) Pengecut mati banyak kali sebelum kematiannya… Yang berani mati hanya
     sekali 

(12) Hidup biarlah berbakti, walaupun tidak dipuji

(13) Jangan sekali-kali kita meremehkan sesuatu perbuatan baik walaupun hanya
     sekadar senyuman

(14) Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta ada  
     kekayaan jiwa

(15) Dalam kesempitan hidup ada kekuasaan ilmu

(16) Jika keadilan ditegakkan, keberanian tidak diperlukan lagi

(17) Barangsiapa menyebarluaskan berita-berita kekejian yang didengarnya, maka
     dia seperti pelakunya

(18) Tidak ada manusia yang hidup untuk gagal, tetapi tidak merancang adalah  
      merancang untuk gagal

(19) Orang yang sibuk selalunya nampak bising, orang bekerja diam diam sahaja

(20) Apabila engkau telah berazam, maka bertawakallah kepada Allah –
      Ali imran : 159

(21) Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari     
     semangat yang tidak mengalah



What Say You


  




“INSAN JAHAT AKAN DIPERTEMUKAN DENGAN INSAN JAHAT ”


“INSAN YANG TAK JUJUR AKAN DIPERTEMUKAN DENGAN INSAN YANG TAK JUJUR”


“INSAN YANG TIDAK SETIA AKAN DIPERTEMUKAN DENGAN INSAN YANG TIDAK SETIA ”



mengarutlah semua tu,,, macam mana kalau perkara tu berlaku disebaliknyaa…… dimana insan yang baik dipertemukan dengan insan yang tidak baik dan tidak semestinya insan yang baik akan menjadi milik insan yang baik ????  kan dah menjadi tanda tanya disitu,salah pandangan tu…… tak semestinya yang baik xbole berkawan dengan yang jahat, dan yang baik tu xsemestinya nak semuanya yang sempurna kerna dia tahu dia pun xsempurna jugak… dua insan dipertemukan bukan kerna jahat sesama jahat atau sama baik dengan yang baik tapi dipertemukan kerna hati,hati yang tulus yang menyatukan keduadua insan waima salah sorang itu baik atau jahat …… semuanya sudah tertulis dan yang penting kita redha dan terima siapa saja yang akan bersama kita…… IKHLASKAN DIRI WALAU SIAPA YANG AKAN MENJADI MILIK KITA NANTI                                       #FACT

sebutlah namaku disetiap nafasmu
ku akan datang kepadamu sayang =(

NOVEMBER !!!


Say hello to NOVEMBER !!!

Exam pun makin dekat sama ada MUET mahupun FINAL EXAM,,,,  entah bole atau x menjawab,harapharap ok laa kann 10 november 2012 exam MUET dan  17 sampai 24 NOVEMBER 2012 final exam … takut la tapi harapharap bole laa jawab semua dan harap sangat markah PB aku mampu cover untuk final exam nanti



;
;
;
;


 kanakkanak riang sebelum exam



kata orang setiap masalah ada jalan penyelesaiannya,, so bertenang dan cari baekbaek agar semuanya selesai …… HOPEFULLY,amin insyallah

isi hati ~







"Aku bukan lah insan sempurna,aku hanya la manusia biasa yang sering kali tewas dalam perjuangan kehidupan… Segala dugaan yang ENGKAU berikan buatkan aku rasa gagal,lemah semangat untuk teruskan harihari mendatang… air mata terus mengalir tanpa disedari mengenang apa yang sedang berlaku,aku pun ingin gembira seperti insaninsan laen… cukuplah kesedihan ini,cukuplah keperitan ini"






Kata ku ♥





Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis,debu beralih emas,keruh menjadi jernih,sakit menjadi sembuh,derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat…Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu,tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya…Jangan mencintai seseorang seperti bunga,kerana bunga mati dikala musim berganti…Cintailah mereka seperti sungai,kerana sungai mengalir selamanya






Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu

Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku
Sayang dengarlah permintaan ku

Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku

Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu





sweet x!! happykan kite selalu taw kalau nak tgok muka kite hppy mcm nie


Nothing


assalamualaikum,hyeee


aku pun xtahu nak tulis apa sebab otak aku serius blur giler…. hati rasa cam kosong giler,rasa cam mayat hidup je…. hidup pun tersiksa apatah lagi mati kan,betapa berat untuk aku tanggung beban nie sorangsorang,kadangkadang aku fikir aku nie jahat sangat kewww… aku nie xlayak untuk hidup keww… huhuhuhu , semua yang terjadi ada sebab kan tapi aku xtahu apa sebabnya…. semua tu atas hendakNYA, aku takut la,,,,takut apa yang jadi pasniee,aku xtahu keadaan aku lepas nie camnie….. aku xnak yang burukburuk sebab cukupla,perkaraperkara yang buruk lepas cukup sekali ia datang…. xlarat nakk rasai buat kali kedua apatah lagi kali ketiga dan seterusnya….. DOAKAN KEJAYAAN AKU DUNIA AKHIRAT PLEASE =(


biarla segulung DIPLOMA menjadi kejayaan terbesar dalam hidup aku









acei cei nampak sweet disitu,BUEK !!!!

#Jangan










Bila ada yang sayang…Jangan lukai hatinya…Bila ada yang cinta…Jangan kamu titiskan air matanya…Bila ada yang menanti… Pastikan kamu kembali…Bila ada yang setia…Lakukan yang sama…Bila dia pergi…Pergilah kejari selagi merasa dia bererti…Kerana bila dia tiada di sisi…kamu akan merinduinya'

“Jangan terlalu sayang kerna sayang akan datang benci
dan jangan terlalu benci kerna benci akan datang sayang
jangan memberi harapan jika hnya memainkan
dan jangan terlalu berharap kerna ianya belom pasti”

“And I love you more than i did before,and if today i dont see ur faceNothing changed,no one can take your place











Cinta itu misteri,tidak berbentuk tapi di cari,tidak bernyawa tapi hidup tidak tajam tapi mampu melukai,tidak mekar tapi harum mewangi

Cinta bukan seperti sekuntum bunga,mekar xlama,layunya tiada makna…Cinta sejati mekar selamanya

Cinta tidak berupa tatapan satu sama lain tetapi memandang ke luar bersama ke arah yang sama

Cinta itu jelas terindah walau di sudut yang lain amat menyakitkan

Cinta itu sukar untuk ditafsir,datangnya bukan dari paksaan,perginya tanpa kerelaan,cinta penuh mesra dengan kasih sayang,perlu dibelai dengan kelembutan,kekasaran mencipta sebuah perpisahan

Setiap insan punyai rasa cinta,punyai kasih sayang tapi xsemua orang dapat merasai cinta,setiap insan pernah bercinta tapi xsemua mampu kecapi kebahagiaan…




rindu abang ERWAN la,heheheh…hurmmm,exam nak dekat dahh…all the best,takut pun ada…seminggu kowtt,5 paper HURMMMM








Katahati ♥




Bila kita sayangkan seseorang,
Kita sanggup lakukan apa saja demi dia
termasuk belakangkan perasaan kita







~Bukan mudah untuk korbankan hati,Hargailah insan yang hadir disisi~




BigFan of dia~


saya minat najwa latif

im in love… serius, im in love…
para peminat aku, kawankawan yang suka tahu pasal aku marilah get cross… wahh, mesti excited seyh bila tahu aku dah mengaku terangterangan dekat sini… bukan senang ni, pffft

aku sedang fanatik sekarang… sorry to say,aku bukan jenis senang untuk meminati sesuatu,,,,, but once aku sudah minat, huh… korang pun boleh jadi bosan dengan aku…

fyi, aku menghadap laptop ni berjamjam and i'm stalking najwa latif… stalk? no lah, just wanna get to know je lah… so dont be scared ya, haha im one of him fans now… aku jatuh cinta with her wink wink… padahal adek tu sudah berzaman ada peminat… and peminat pun dah beribu, lol… aku mengaku aku ni peminat yang sangat lambat… okay, sejujurnya aku baru sempat search about her… im a busy student lah, so before this mana lah sempat nak search all this thing… poyo gilew, ok aku tipu tu dengan waktu yang terluang sekarang ni apa pun aku boleh cari… haha, kata stalker terhebat kan? euw… euw…  sangat tak de kerja, that's not me… banyak lagi benda berfaedah lain i can do…

aku terlintas cari najwa latif ni sebab aku ada nampak blog dia masa aku search assigment aku,ORANG BUAT ASSIGMENT KAU PEGI BUAT BENDA LAEN,SYAHIDSYAHID… okay, dia sangat cumel… she's 16, sama baya la kita… sangat tipu tu okay wahh, a 16 years old having such a good talent… aku memang tabik spring !!!



hey GADIS YOUTUBE






yup… memang dia banyak buat cover untuk lagu artis lain,,, but then, she have her own songs kan… carta hati, cinta muka buku, kosong wey… wey… lagu kosong tu, aku suka gila… duk replay lagu sama je dari tadi,,, lagulagu cover dia pun best as she nyanyi guna her own style kan… dia punya style sendiri, kebanyakan lagu slow jadi rancak… haha, still best jugak… nyanyi dalam kereta,,, how she buat pose with her guitar… that is awesome super dooper




she's really cute lorh… ini tak tipu,dia juga sopan… menutup aurat yang penting, wanna meet her.wanna meet her wanna meet heraaaa, aaaa, sambil berteriak like an insane… pastu nak suruh dia nyanyi satu lagu untuk aku… pehh, makin jatuh cintalah aku… okay syahid,sila control… minat sesuatu tak boleh over… berdosa


okaylah…………… aku sudah mengantuk,,, anway, for a reminder… im not krazy person hokay… haha